Belangrijk: je wordt eerst gevraagd een gratis account aan te maken, dit is nodig om na afloop van de scholing het certificaat en de accreditatie te kunnen toekennen.
Let op: deze scholing is alleen voor huisartsen en praktijkondersteuners die werken in de gemeentes waar ook centrale zorgverleners werken (gemeenten Zaanstad, Edam/Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Wormerland).
Ontdek hoe je als zorgprofessional effectief leefstijl bespreekt met jouw patiënten aan de hand van ons Leefstijlroer. Het Leefstijlroer is ontstaan vanuit de behoefte van zorgprofessionals om een gespreksinstrument te hebben waarmee je in de spreekkamer leefstijl bespreekbaar maakt.
Het Leefstijlroer heeft als doel om met de patiënt in gesprek te gaan over wat voor zijn/haar gezondheid van belang is, vanuit het perspectief van de patiënt zelf, om zo de patiënt regie over zijn/haar gezondheid terug te geven. De patiënt staat zelf aan het roer.
Deze scholing belicht onder andere:
Het Leefstijlroer, ontwikkeld door Vereniging Arts en Leefstijl, omvat zes pijlers die zowel fysieke als mentale gezondheid beïnvloeden. Dit instrument ondersteunt zorgprofessionals bij gesprekken met patiënten, biedt richting voor een gezonde leefstijl en benadrukt dat de patiënt zelf het roer in handen heeft.
De zes pijlers zijn: voeding, beweging, verbinding, ontspanning, middelen en slaap. Het Leefstijlroer laat zien hoe deze zes aspecten de gezondheid beïnvloeden en stelt zorgverleners in staat om gericht te adviseren.
Materialen met het nieuwe Leefstijlroer zijn nu verkrijgbaar.Bestellen kan hier.
Deze scholing wordt online gegeven. 24 uur voor aanvang ontvang je per e-mail een persoonlijke deelname link. Soms kan het gebeuren dat de e-mail niet in je postvak-in zit maar in de map ongewenste e-mail/spam, bekijk deze dan ook altijd.
Kun je niet op de gegeven datum en tijdstip online aanwezig zijn? Geen probleem. Schrijf je wél in en dan krijg je na afloop een hand-out en een twee weken geldige terugkijklink (zonder accreditatie).
2 punten bij:
*Voorwaarde is dat je live aanwezig bent tijdens het webinar en na afloop de toets maakt.
Deelnemers die niet bij een van bovenstaande accreditatiebureaus zijn aangesloten ontvangen na afloop een certificaat als bewijs van deelname. Hiermee kan je accreditatie-uren buiten eigen vakgebied toegekend krijgen (regeling deskundigheidsbevordering buiten eigen vakgebied).
Deelname aan deze scholing levert 2 Leefstijlpunten voor het Leefstijlvignet op. Meer informatie over het Leefstijlvignet vind je hier.
Deze scholing wordt gegeven door Aafke Snoeijen, huisarts en kaderarts Hart en Vaatziekten
Scholing
Huisartsen en POH’ers zien veel kinderen met overgewicht en obesitas. In deze scholing leren zij wat hun rol en de rol van andere professionals hierin is. Er wordt aandacht besteed aan oorzaken en gevolgen van overgewicht, wat belangrijk is bij het signaleren, hoe huisartsen en POH’ers het gesprek over gewicht kunnen aangaan en wat mogelijkheden zijn om gezinnen door te verwijzen naar passende zorg, aanbod en activiteiten.
Kosten
Deze scholing wordt gratis aangeboden door Jongeren op Gezond Gewicht en Stichting Eerstelijns Zorggroep
Accreditatie
2 punten bij KNMG (ABC1, huisartsen) en NVvPO (praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen)
Sprekers
Samenwerking
Deze scholing is een samenwerking tussen Jongeren op Gezond Gewicht, Stichting Eerstelijns Zorggroep en Vereniging Arts en Leefstijl
Onze nieuwsbrief verschijnt iedere twee weken. Aanmelden verplicht tot niets: je kunt je altijd weer afmelden.
Let op: check je spambox vlak na je aanmelding, want je wordt gevraagd je e-mailadres te verifiëren